Hot stone massage

Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermo therapie (warmte) en aromatherapie (essentiële olie wordt naar behoefte aangepast) , vanuit de gedachtengang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”.

🍂 Hotstone massage 🍂

De door mij gebruikte stenen zijn van basalt. Basalt is een hard, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid – hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De stenen worden opgewarmd in een apparaat dat specifiek voor hot stones is ontworpen. Het apparaat is gevuld met water en wordt verwarmd tot ongeveer 52°C. Bij gebruik hebben de stenen nog een temperatuur van 45°. Waarbij eerst met de zijkant en aansluitend met de platte kant wordt gemasseerd.

De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen.

Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel waar mogelijk bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Ook handen en voeten kunnen worden meegenomen. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

De foto is om een idee te krijgen, de warme stenen worden op een handdoek neergelegd, als ze tijdelijk voor een warme diepte druk blijven liggen.

In het verleden had ik deze vorm van massage reeds zelf ondervonden en vond het zo lekker dat ik het zelf ook wilde geven.
Sinds 2021 is dit dan ook mogelijk en heb ik hiervoor de opleiding afgerond.

 

De hot stone massage is zeer geschikt voor:
– Vermoeide spieren
– Vastzittende spieren
– Ontspanning van het lichaam
– Stimuleren van de doorbloeding
– Versneld afvoeren van afvalstoffen

Maak nu een afspraak

Een massage kan niet alleen fysieke, maar ook mentale en emotionele voordelen bieden.