De Dorn-methode: Een Pijnloze Correctietechniek voor Rug- en Bekkenklachten

De Dorn-methode staat bekend als een zachte wervel-correctietechniek, die geen “kraken” vereist. Met deze methode kunnen rug- en bekkenklachten op een pijnloze en effectieve manier worden verholpen.

Wat is de Dorn-therapie?

De Dorn-therapie begint met het corrigeren van een scheefstand van de basis, wat vaak wordt veroorzaakt door een bekkenonevenwichtigheid. Wanneer je scheef staat op je benen door een verschoven bekken, kan dit leiden tot diverse problemen zoals rugpijn, heupklachten, verzakkingen, nekklachten en kniepijn.

Zelfs kinderen kunnen al te maken hebben met deze scheefstand, bijvoorbeeld als gevolg van een moeilijke of hardhandige geboorte. Dit kan resulteren in het dragen van spreidbroekjes.

Met behulp van de Dorn-therapie kan de scheefstand van het bekken op een pijnloze en eenvoudige manier worden vastgesteld en verholpen.

Het Belang van een Gezonde Wervelkolom

Na het corrigeren van het bekken, wordt de wervelkolom gecontroleerd. Eventuele kleine verschuivingen van de wervels kunnen gedurende meerdere behandelingen op een relatief pijnloze wijze worden gecorrigeerd. Tijdens dit proces wordt er van u verwacht dat u meewerkt door uw arm of been heen en weer te pendelen.

Deze pendelbeweging is essentieel om de bijbehorende spieren van de verschoven wervels in beweging te brengen. Hierdoor worden de spieren afgeleid en kunnen ze zich niet langer richten op het fixeren van de wervelkolom. Dit vergemakkelijkt het proces van het terug op zijn plaats schuiven van de verschoven wervel.

Voordelen voor Zenuwen en Organen

Niet alleen is de Dorn-methode effectief voor het corrigeren van rug- en bekkenklachten, maar het heeft ook voordelen voor zenuwen en organen. De aansturing van onze organen verloopt namelijk via het ruggenmergkanaal, vanuit de hersenen naar de specifieke locaties in de wervelkolom die verbonden zijn met deze organen. Indien de wervels niet goed uitgelijnd zijn, kunnen deze verbindingen onder druk komen te staan.

Combineer de Dorn-methode met een Ontspannende Breuss Massage

De Dorn-therapie kan uitstekend worden gecombineerd met de Breuss Massage. Deze massage richt zich op ontspanning en strekking van de wervelkolom, wat een perfecte aanvulling vormt op de correctietechnieken van de Dorn-methode. Door deze twee behandelingen te combineren, kunt u optimaal profiteren van zowel de correctie van eventuele scheefstanden als een diepe ontspanning van uw spieren.

Neem vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken voor een Dorn-therapie en Breuss Massage sessie. Ontdek zelf de voordelen van deze unieke combinatie voor uw rug, bekken en algehele welzijn!

Maak nu een afspraak

Een massage kan niet alleen fysieke, maar ook mentale en emotionele voordelen bieden.