Breuss massage

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.
Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn.
Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.

De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken en de veerkracht van de tussenwervelschijven te stimuleren.
Er wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de speciale olie diep in het weefsel te laten inwerken.

Bij osteoporose en of pijn wordt de massage heel voorzichtig uitgevoerd, want de massage mag nooit pijnlijk zijn. Deze massage brengt over het algemeen een enorm ontspannend effect teweeg en verlicht vele klachten, of neemt ze weg.
Bij zwangerschap en overige contra-indicaties wordt deze massage niet uitgevoerd.